Søk på Nisseklubben.com:

Sist oppdatert

05.04.2008 22:07

Hvor lenge til jul?

Nå er det bare 18985 dager igjen til julaften 2021!

Nissefest fakta

Sjefsnisse:
Datanissen
Dato:
Lørdag 10. desember
Tid:
18.00 - 03.30
Tilstede (5):
Altmulignissen
Datanissen
Innvandrernissen
Jaktnissen
Kaffinissen
Selgernissen
Fravær (3):
Frysenissen
Innvandrernissen
Offshorenissen

Smaksprøvene

Den offisielle lista:

  1. Ringnes Juleøl
  2. Borg Juleøl
  3. Lervig Juleøl
  4. Hansa Juleøl
  5. Ringnes Julebrygg
  6. Tuborg Juleøl
  7. Tou Juleøl
  8. CB Juleøl *
  9. Aass Juleøl *
  10. Ringnes Juleøl *

* Kjøpt på Vinmonopolet

Vi er i gang!

Årets juleølsmaking var den første nissefesten i regi av Nisseklubben.

5 av 8 medlemmer møtte opp, og vi satser på høyere oppmøte- prosent neste gang.

2005 Q4: Juleøl

2005 Q4: Juleøl Lørdag 10. desember gjennomførte Nisseklubben årets prøvesmaking av juleøl. Fem veltrente nisse-ganer ble stilt til disposisjon for kvelden, og etter nøye vurdering av i alt 10 ølsorter kunne vi kåre en vinner - trodde vi.

Det viste seg nemlig at data-nissen Edgar hadde sabotert opplegget ved å legge inn en &bøg& i programvaren vi benyttet oss av for sammenligning av testresultater. Etter noe feilsøking ble feilen rettet, og resultatet presentert på ny. Årets vinner er kåret!

Nisseklubben bildekarusell - 2005 Q4

     
© 2005-2021 Nisseklubben

Planlegging og gjennomføring

Årets juleølsmaking ble planlagt i god tid, og til tross for dette ble det hektisk innspurt nok en gang. Det er mye som skal falle på plass når en såpass stor begivenhet skal finne sted.

Siden dette var første gang vi gjennomførte prøvesmaking av juleøl, rådførte vi oss med folk som hadde erfaring og ekspertise på området. I første rekke fikk vi hjelp av Terje Strømstad, en selverklært ølhund, og Reidar Gjesdal, som i en årrekke har arrangert og deltatt i juleølsmaking.

Opplegget ble gjennomført ved at en av oss handlet inn 10 sorter øl, ca 3-5 flasker av hver (avhengig av hvor mange som deltar). Vi foretok så en blindtest, der fem og fem øl ble servert samtidig. Det ble gitt karakterer på utseende, duft, smak, ettersmak og totalvurdering (terningkast 1-6) som så ble omgjort til karakterer 5-10 i henhold til skala for karaktergiving på vin og øl ellers i verden.

Et selvutviklet regneark sørget så for å sammenholde hver enkelt deltakers stemmegiving, og finne fram til en eller flere vinnere. Resultatene ble presentert ved hjelp av et søylediagram (se nedenfor).

Resultat og vurderinger

Årets vinner er Hansa Juleøl (butikkøl), men Vinmonopolets CB Juleøl på andreplass og Ringnes Juløl, også dette fra Vinmonopolet, på tredje. Dessverre har vårt tradisjonelt lokale bryggeri gjort en slett jobb med juleølet i år, noe som framkommer av diagrammet nedenfor.

Resultater

Det er ikke helt i henhold til retningslinjene for prøvesmaking av øl å blande Vinmonopolets sterkøl med vanlig butikkøl. Men slik ble det altså for vår del - denne gangen - og resultatene er uansett interessante.

Vi kommer muligens tilbake med en annen type testing neste år.

Nedlastinger

Last ned Adobe Reader

Her kan du laste ned info- og evalueringsskjema, sammenlagt resultater og vurderinger per nisse. Du trenger Adobe Reader for å lese disse filene - last ned gratis fra Adobe.

New Opera 12 - A better browser for today's web