Søk på Nisseklubben.com:

Sist oppdatert

28.12.2014 18:23

Hvor lenge til jul?

Nå er det bare 19350 dager igjen til julaften 2022!

Wannabe-nisser

En jevn strøm av forventnings- fulle "wannabe-nisser" har den siste tiden tatt kontakt med oss i håp om å få lov til å "kjøpe seg inn" i Nisseklubben. Dette er veldig koseligt, men totalt nytteløst. Så slutt med det!

Protokollføring

Det viser seg at stadige påminnelser er på sin plass for enkelt nisser med tanke på møteplikt i forbindelse med nissefester. Vi vil derfor med dette minne samtlige om at Fremmøte-protokollen ligger ute til fri beskuelse.

Medlemmer

Medlemskap i Nisseklubben er forbeholdt noen få utvalgte; faktisk har kun 8 medlemmer kommet gjennom nåløyet og oppnådd status som nisser. Det foreligger ingen konkrete planer om å utvide medlemsmassen, heller ikke gjøre den mindre. Nedenfor følger en kort presentasjon av Nisseklubbens 8 medlemmer - i alfabetisk rekkefølge.

Atle Sveinsvoll - "Kaffinissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Atle. Sveinsvolls store sønn har ry på seg for å være litt sløv, men vi nisser vet at det ikke stemmer. Gi denne mannen en godt blandet drink eller ei kald øl, så har du å gjøre med ei festløve!

Atle har fått tilnavnet Kaffinissen siden han er den eneste av oss som føler seg 100% sikker på koking av kaffi til cognac'en. En direkte følge av dette er at Atle er totalt uunnværelig på våre nissefester, og en spesiell møteplikt hviler på den unge mannens skuldre. Ellers er Atle en habil musiker som ikke lar seg be to ganger om å dra en trudelutt på hverken gitar, bass eller andre gjenstander i rommet.

Bjarte Sveinsvoll - "Frysenissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Bjarte. Den andre av Sveinsvolls veloppdragne barn er Bjarte. Til tross for sin unge alder har denne mannen allerede frosset mer enn de fleste av oss. Faktisk så fryser Bjarte året rundt. Derav tilnavnet Frysenissen.

All ledig tid, i alle fall i vinter-halvåret, tilbringer Bjarte foran peisen hjemme. Der sitter han og bestiller stadig nye sekker med bjørkeved fra Samvirkelaget på Voll - hjemkjørt på døra.

Edgar Stokka - "Datanissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Edgar. Edgar er Nisseklubbens ukronede datanerd - dermed tilnavnet Datanissen. Status som datanerd har fulgt Edgar siden han droppet et festlig lag sammen med gode venner til fordel for å sitte foran PC'en sin nyttårsaften 1999/2000 i påvente av at år 2000-problematikken skulle slå til. Slik gikk han altså glipp av den bra festen!

Edgar ønsket lenge å gi mulighet for at også jenter kunne bli medlem i Nisseklubben - noe de andre nissene motsatte seg i aller høyeste grad. Det ble utarbeidet et kompromiss som gikk ut på at Edgar har tillatelse til å påkle seg fletter sammen med nisselua på framtidige nissetreff (ref. bildet).

Edgar har allerede fått stjerner i boka si etter at han påtok seg ansvaret for å få laget Nisseklubbens online møtested - dette nettstedet - samt at han huset Nisseklubbens aller første møte i desember 2005.

Kim Høyland - "Altmulignissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Kim. Kim har fått det noe misvisende tilnavnet Altmulignissen - misvisende fordi Kim egentlig bare bryr seg om én eneste ting, nemlig lastebiler (først Scania, så Mercedes Benz, og nå MAN). Men de som kjenner litt til lastebiler og den slags vet at det dreier seg vel så mye som oljesøl, teppelegging, fin-elektronikk, datamaskiner og hydraulikk, så sånn sett så er Altmulignisse beskrivende nok.

Ut fra målinger utført under vår første nissefest er Kim den nissen med høyest hårfeste - noe han er utrolig stolt over. Kim er også født med en alvorlig misdannelse - små ører. Men bortsett fra dette er Kim en alle tiders kar.

Kjetil Friestad - "Selgernissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Kjetil. Kjetil har fått tilnavnet Selgernissen grunnet sin fremadstormende karriære som selger. Hadde Kjetil solgt fisk hadde vi snakket om en ny Kjell Inge Røkke! Kjetil har inntil nylig solgt bil - bil med stor 'B'; nemlig BMW. På få år har Kjetil tatt steget fra Suzuki-selger til det ypperste av tysk bilkunst. Når toppen var nådd innen bilbransjen begynte Kjetil å se seg om etter nye markeder å erobre, og han er nå i ferd med å slå seg opp som en mediemogul i en regional avis.

Kjetil kommer fra en typisk norsk kjernefamilie med gode oppvekstvilkår og trygge rammer, men til tross for dette har mannen svart el-gitar, spiller i rølpe-band og digger AC/DC. Når Kjetil er sammen med oss andre nisser er det derimot ingenting å utsette på hans oppførsel. Denne nissen har humøret i orden, og ser alltid de positive mulighetene i enhver dyster situasjon - som f.eks. når ølutsalget er stengt.

Leif Egil Hustavnes - "Offshorenissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Leif Egil. Leif Egil er nest-eldst av Nisseklubbens medlemmer, og Offshorenissen og har allerede drukket mer en oss andre til sammen. Dette skyldes hans for oss noe unormale arbeidstider. Når han pumper millionene opp fra havbunnen og inn i statskassa er han edru, men så snart beina er plantet på landjorda er han å finne i den nærmeste pubben!

Leif Egil har ellers én gang vist seg som en særdeles dårlig vert, da han i 2004 skjenket Datanissen pære full på - ja, nettopp - pærevin fra Vassøy! Offshorenissen har med andre ord en del ting å gjøre opp for seg på neste nissefest!

Olav Lode - "Jaktnissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Olav. Nisseklubbens yngste medlem er villmarkens svar på David Toska, kjent for å skyte først og (kanskje) spørre etterpå. Der andre nisser, så som Datanissen, snakker om å ville dra på jakt-turer, er Olav den som faktisk gjør det, derav tilnavnet Jaktnissen.

Olav har uoppfordet tatt initiativ til at øvrige medlemmer av Nisseklubben skal få ta del i noen av denne sunne og friske nissens hobbyer, samt nyte kulinariske opplevelser som et direkte resultat av Jaktnissens aktiviteter.

Petter Emberland - "Innvandrernissen"

Bilde av Nisseklubben-medlem Petter. I tråd med god organisasjonskultur, likestillings- og integrasjonspolitikk har Nisseklubben latt en innvandrer få innpass i vår venneforening. Petter er innvandret til den Verdalen-baserte Nisseklubben fra Bryne, et resultat av godsinnethet først og fremst fra Datanissen.

Siden 1994 har Petter aldri takket nei til en fest, og det var derfor uten formildende omstendigheter at Nisseklubben ila Petter rødt kort for dårlige vurderingsevner da han i forbindelse med Juleølsmakingen 2005 takket nei til fordel for håndballkamp med noen småjenter fra Gjesdal. En samlet Nisseklubb forventer stort av Petter i tiden fremover.

New Opera 12 - A better browser for today's web